lauantai 2. huhtikuuta 2011

Neuvolakäynti

21+2

Viime viikolla oli maanantaina jälleen neuvola. Minulla oli neuvolan vaa'an mukaan paino noussut 800 g viikossa! Neuvolan tädin reaktioista en oikein osannut päätellä, että onko se liikaa vai ei. Edellisessä neuvolassa vastaava lukema oli 300g. Vähän tuntuu paljolta, mutta on tässä välillä kyllä mahakin tullut kunnolla esiin... Katsotaan nyt sitten, että mitä jatkossa seuraa. Toivottavasti tasaantuu. Enpä mielestäni ole mitenkään erityisen paljoa syönyt. Tottahan tässä koko ajan on nälkä, mutta mielestäni olen syönyt nyt terveellisemmin kuin varmaan koskaan ennen. Miehellekin naureskelin, että kannattaa mennä naimisiin, niin alkaa vaimokin turpoamaan kilon viikkovauhtia!

Hemoglobiiniarvo oli laskenut 116:een ja joudun aloittamaan rautalisän. En tykkää niistä rautatableteista yhtään, koska a) ne maistuu niin kauhealle ja b) maha menee kovaksi, mutta pakko se kai on omaksi ja myttysen parhaaksi huolehtia siitä, että veriarvot on kunnossa. Olen kyllä ollut vähän uupeloinen viime aikoina, joten ehkä tässä on siihen selitys sitten. Raudan kanssa on myös se haaste, että se pitäisi ottaa selkeästi aterioiden välillä... Itselleni paras aika on nyt ollut juuri ennen nukkumaanmenoa, kun muutama tunti on mennyt viimeisimmästä syömisestä. Silloin ne muistaakin ottaa, kun olen parkkeerannut pillerit hammasharjan viereen.

Muuten oli neuvolassa ihan ok kaikki. Verenpaine oli kunnossa ja sydänäänet jumputti komeasti tasolla 140-150. Ensi kerralla sitten päästään jo neuvolassa kelan papereiden kimppuun ja saadaan jo äitiysavustuspaperit! Tuo askel on tuntunut kaukaiselta ja nyt se on jo ensi kerralla, kuukauden päästä! JEE!

Raskaus on nyt siinä vaiheessa että viime päivinä olen tuntenut liikkeitä joka päivä. Tosin vain kerran tai kaksi. Eilen ei koko päivänä tuntunut mitään, niin oli pakko turvautua doppleriin. Siellähän se myttynen möngerteli. Kunpa pian liikkeitä alkaisi tuntua säännöllisesti, niin ei tarvitsisi kyttäillä. Niin se vaan taitaa olla, että kun ultra lähenee, niin alkaa olla päivä päivältä epävarmempi olo, että onko kaikki hyvin. Rakenneultraan on 5 yötä. Toivottavasti kaikki olisi niin kuin kuuluu.  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti