tiistai 12. huhtikuuta 2011

Liikkeitä ja liikkeitä

22+5

Myttynen liikkuu. Kuten jo viimeksi kirjoitin, hän aloitti liikehdinnän heti ultrasta lähdettyämme ja sittemmin liikkeitä on tuntunut joka päivä. Ilmeisesti myttynen pitää erityisesti automatkailusta ja siihen liittyvästä musiikin soittamisesta (tai sitten ei pidä), sillä erityisesti autossa liikkeet tuntuvat melkeinpä joka kerta.

Tänään olen kipitellyt kokouksesta toiseen ja joka istunnolla on aina tuntunut muutama pyörähdys. Liikkeet tuntuvat tosiaan ilmakuplilta mahan sisällä. Omia ilmeitä on vaikea pitää kurissa, niin ihanalta pikkuiset muljailut tuntuvat. Tekisi mieli huutaa, että meidän myttynen liikkuu! Toisinaan pukkaisut tuntuvat myös ulospäin, kuten eilen, kun pidin tietokonetta mahan päällä ja kirjoittelin sohvalla, niin yhtäkkiä kone heilahti! Pian isäkin pääsee osalliseksi liikkeistä.

Mainitsin jo koonneeni listaa tulevista hankinnoista. Isoin pohdinta liittyy vaunuihin, jotka olemme päättäneet hankkia uutena (tyhmää tai ei). Ainakin mallin valinta tehdään uusien joukosta ja sitten katsotaan löytyisikö juuri passelia kärryä käytettynä. Tärkeimmät vaunukriteerit ovat:
- isot pyörät, mielellään pinnasta kunnolla kuvioidut
- kunnon jousitukset epätasaisia alustoja varten
- käytännöllinen myös varastoinnin kannalta (ei erillistä ratas- ja vaunuosaa)
- tukeva, jotta uskallan koirien ja vaunujen kanssa lähteä ulkoilemaan (edes yksi koira kerrallaan)
- mahduttava autoon edes jotenkin
- hyvä tavarakori, jotta voin välillä hoitaa kauppareissut (yht. 8 km) vaunuillen
Plussaa lisäksi:
- kotimaisuudesta / pohjoismaisiin oloihin soveltuvuudesta
- helposta kasattavuudesta
- sade- ja hyttyssuojista ym. härpättimistä
- hyvästä jälleenmyyntiarvosta
- turvakaukalon travelsystem-optiosta

Excelin ystävänä aloitin kokoamaan excel-tiedostoa eri vaunumerkkejä myyvistä liikkeistä lähikaupungeissa ja pääkaupunkiseudulla. Samaan tiedostoon aion koota vielä tietoja kuukeloimalla eri vaunumerkkejä ja -malleja. Pyrin saamaan selville TOP 5 -mallit ja sitten käydään koeajolla liikkeessä, jonka jälkeen päätetään malli ja tilataan sopivan väriset kärryt.

Pinnasänky saadaan ilmaiseksi ja kunnostetaan maalaamalla. Turvakaukalo saadaan hankittua kummipojan perheeltä isofix-adaptereineen. Vaatteita kertyy pikkuhiljaa, toistaiseksi niitä on sitä sun tätä, jossain vaiheessa täytyy inventoida, ettei tule turhia haalittua. Muutaman kauniin värisen harson hankin hulluilta päiviltä viikonloppuna (niitä kuulemma tarvitaan). Muita tarvikkeita ei olla vielä kovin tarkkaan mietitty.

Haaveissa on kestovaippailu ja kantoliinan mahdollisimman tehokas hyödyntäminen. Näiden osalta olen menossa työkaverin luo joku ilta "vaippakouluun", jossa saan perustiedot kestovaippailusta ja voin halutessani hankkia myös vaippoja alkua varten. Samassa yhteydessä tulee varmaan koluttua myös kantoliina-asioita.

Hassua huomata itse jo käyttävänsä (melkein) sujuvasti sanoja travel system, kantoliina, kestovaippa jne. Lastentarvikeliikkeissä on kuitenkin vielä PALJON sellaista, mistä minulla ei ole vielä mitään aavistusta. Paljon on vielä opittavaa, mutta ajan kanssa... Ihan uusi maailma.


Hehhee... lisäsin muuten countdown laskurin blogiin. Enää 2 kk ja 5 päivää lomaan. Enää 8 työmaanantaita kuulostaa ihan hirmuisen paljon vähemmältä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti