maanantai 25. huhtikuuta 2011

Menopelit

24+4

Huh, mikä pääsiäinen. Paljon puuhaa ja aktiviteettia. Huomenna taas takaisin töihin lepäämään ;) 

Kävin aiemmin kirjottelemani mukaisesti katsastelemassa lähemmin vaunumaailmaa. Mukanani oli yksi ystäväni, hänen miehensä ja pian vuoden täyttävä kummipoikani. Toinen ystävistäni, jonka piti tulla mukaan estyikin, mutta hyvästä syystä. Heidän pienokaisensa päätti tulla maailmaan hieman etuajassa! Poissaoloselitys siis hyväksyttiin mukisematta ja kävinpä katsomassa pientä poikaa laitoksellakin. Tuli sekin toiminto korjattua...

Mutta siis vaunuista... Suuntasimme ensin liikkeeseen, jossa oli laajempi valikoima ja excelini tarjokkaista useampikin vaihtoehto. Liikkeessä vierähtikin sitten yli kaksi tuntia vertaillen erilaisia nelipyöräisiä yhdistelmävaunuja ja matkarattaita. Lopputulos olikin se, että lähdimme liikkeestä lounastauolle miettimään ja palasimme takaisin. Mieheltä sain puhelimessa audienssin tehdä hankinnat ja niinpä hankin meille samoin tein yhdistelmävaunut ja matkustamiseen soveltuvat rattaat.

Ja kah. Valintamme osui siis Brioon. Meille muutti Brio Happy -yhdistelmät vaunukopalla ja Brion Spin -rattaat. Molemmat ovat ruskeat ja sopivat siis hienosti auton väriin. Yhdistelmävaunut tulevat pääasiassa kotikäyttöön. Niissä on erinomainen, aika pehmeä jousitus, ne ovat tukevat ja kestänevät siis ulkoilua myös koirien kanssa. Alkuun kylläkin varmasti yksi koira kerrallaan. Yhdistelmät erillisellä vaunukopalla olivat hiukan kalliimmat kuin kovalla tai pehmeällä ratasosan päälle laitettavalla kopalla, mutta sen puolesta puhui vaunukopan isompi koko, jolloin meidän talvivauva myttynen ei palele päiväunillaan ulkona. Lisäksi kopassa oli mahdollisuus tarvittaessa nostaa selkänojaa ja mahdollistaa lapsen istuminen myös vaunussa. Vaunukoppavaihetta kestänee sitten jotain puolen vuoden ja vuoden välillä, jonka jälkeen siirrytään kotioloissa käyttämään yhdistelmän rattaita.

Vaunut kokonaisuudessaan :)
Vaunut kokoon pakattuna


Vaunut menevät kasaan ja tarvittaessa ne voi pakata mukaan. Kuitenkin ne ovat kasattunakin melko suuret, joten läheskään joka kauppareissulle ei varmasti tule otettua niitä mukaan. Rungon renkaat ovat pikalukolliset, joten tarvittaessa ne voi irrottaa ja läjätä esimerkiksi kauppakoriin kuljetuksen ajaksi. Tällöin systeemin saa vielä pienempään tilaan.

Juurikin tämän kuljettamisen takia hankimme myös rattaat.Varsinaiset matkarattaat tuntuivat liikkeessä todella heppoisilta, eikä niissä ollut minkäänlaista jousitusta. Lähes samassa hintaluokassa kalliimpien matkarattaiden kanssa oli myös nuo hankkimamme Brio Spinit. Ne ovat rattaiksi todella tukevat, mutta myös ketterät. Kiitos kääntyvien etupyörien. :) Olemme jo aiemmin sopineet että hankimme turvakaukalon kummipoikani kasvettua siitä ulos. Kaukalon saa varsin tukevasti nostettua rattaiden kyytiin, esim. kauppareissuja ajatellen. Varsinaisia adaptereja rattaissa ei ole, mutta kaukalo "lukittuu" napakasti turvakaaren, työntaisan ja selkänojan väliin.

Rattaat ja kaukalo kyydissä
 Rattaiden selkänoja ei mene ihan 180 astetta vaakaan, joten ihan pienellä vauvalla se ei vielä toimi rattaana. Alkuun siis reissaamme vähänkin pidemmät matkat yhdistelmien kanssa ja esim. kauppareissut tällä  ratas + kaukalo -yhdistelmällä. Nukkuvaa pienokaista voi suojata joko rattaiden kuomulla tai kaukalon omalla kuomulla. Molempia käyttämällä pieni jää ihan kuin "munan" sisään ja kokonaan varjoon. Kun vauvaa voi jo hiukan istuttaa, voidaan luopua kutakuinkin kokonaan yhdistelmien kuljettamisesta ympäri kotomaata ja käyttää pelkkiä rattaita. 

Rattaat ja kaukalo erikseen
Rattaat saa kasattua todella näppärästi ja huomattavasti pienempään tilaan kuin yhdistelmävaunut. Niissä on myös jousitus ja ne ovat muutenkin sen verran tukevat, että ensi kesänä matkaillaan varmastikin käyttäen lähes yksinomaan näitä. Tarvittaessa myös rattaiden renkaat voi irrottaa nopeasti pikalukolla, jolloin ne menevät edellistäkin pienempään tilaan.
Autoon pakattaessa rattaat menevät matalaksi
Kaiken kaikkiaan hankinnan jälkeen olo oli hiukan hölmistynyt. Pieni epävarmuus oli tietysti mielessä, kun tuli laitettua lopulta aika iso summa sellaiseen, mistä ei oikeastaan tiedä yhtään mitään. Eilen päästyäni vaunukavalkadin kanssa kotiin, kokosimme systeemit miehen kanssa ja tarkemmin härväimiä tutkailtuamme, tulimme siihen tulokseen, että valintamme saattoi jopa olla hyvin onnistunut. :) Toki aika vasta näyttää miten meidän käy. Molemmilla kärryillä on kahden vuoden takuu, jonka liike merkitsi alkamaan lasketusta ajasta.

Tuolla nuo kärryt nyt sitten ovat kasattuna myttysen tulevassa huoneessa. Mitenköhän sitä malttaa odottaa vielä yli 3 kuukautta, että noita pääsee käyttämään? Kovasti tekisi mieli koko ajan vähän käydä työntelemässä ja heijailemassa niitä...

4 kommenttia:

 1. Noista Brion Spineistä; tuleeko kaukalo ostaa erikseen? Pitääkö sen olla juuri tietynlainen, että sopii yhteen Spinien kanssa? Todella kätevän näköiset!

  VastaaPoista
 2. Joo, kaukalo ei siis todellakaan kuulu rattaisiin, eivätkä myyjät saa moista systeemiä oikeasti edes suositella.

  Yhdessä tuumin tultiin kuitenkin kokeilemalla siihen tulokseen, että tuo (maxi-cosin) kaukalo istuu niin napakasti kärryssä, että on vaikea kärryjen kaatumista lukuunottamatta kuvitella tilannetta, joka olisi erityisen vaarallinen lapselle.

  Omalla vastuulla siis mennään. Muiden kaukaloiden yhteensopivuudesta noihin kärryihin en tiedä, kun kokeiltiin vaan tuolla mikä meillä on.

  Kärryjä miettiessä kannattaa siis ottaa kaukalo mukaan ostoksille tai päinvastoin (kaukaloa ostettaessa kärryt mukaan), että saa kokeiltua.

  VastaaPoista
 3. Nuo Brio happy -yhdistelmävaunut on sitten niin tyylikkäät! juuri noisat ruskeista olen itsekin haaveillut :)

  VastaaPoista
 4. Meillähän on melkein samanlaiset yhdistelmävaunut! :D Meillä on vain 2009 vuoden malli (Happyjen sijaan tod.näk. Brio Kombi) ja ne on ostettu käytettynä - tosin näyttävät upouusilta. Ja värinä tietenkin ruskea. ;)

  Turvakaukaloksi meille tulee Brio Primo, mutta niiden kanssa samantyyppinen rattaat+kaukalosysteemi, kuin teilläkin. Rattaiden merkkiä en tiedä (ostettu käytettynä) mutta ne on simppelit matkarattaat, joihin vähän samaantyyliin saa tuon turvakaukalon kiinni. Ei siis mitenkään virallisesti, mutta turvakaarella lukittua niin hyvin, että ei ole pelkoa etteikö viritelmä pitäisi kauppareissuilla hyvin. Ostettiin sekä matkarattaat että turvakaukalo samalta tutulta, ja he oli juuri kommentissasi kuvailemalla tavalla käyneet ostamassa sellaiset rattaat, että olemassa oleva kaukalo sopii niihin. Toimii kuulemma erinomaisesti!

  Täällä meidän vaunut:
  http://sivuaani.vuodatus.net/blog/2804080/vaunumania/

  VastaaPoista