perjantai 10. joulukuuta 2010

19 päivää

Eilinen pahaenteinen olo aamulla oli jotain ihan käsittämättömän kokonaisvaltaista. Ehkä se johtui väsymyksestä. Päivän koulutus oli intensiivinen ja ahdistus unohtui. Illalla ei ollut enää niin paha olla, väsynyt vain.

Tein tänä aamuna viikkonäytöllisen digitestin. Inssistä on tänään kulunut 3 viikkoa ja olisin toivonut näkeväni ruudussa tuloksen 3+. Ei tullut. Tuli tällainen:

En oikein tiedä, onko tulos kiva vai ei. En voi olla vertaamatta edelliskertaan, jolloin sain samaisen tuloksen viikolla 5+1 ja silloin kävi niin kuin kävi heti muutaman päivän jälkeen.

Avasin testin (utelias kun olen) ja liuskoja olikin testin sisällä kaksi! Toisessa oli kaksi vahvaa viivaa ja toisessa vain yksi. Onko joku kenties selvittänyt, että mikä tuon toisen yksiviivaisen liuskan merkitys on??


Noh, oli miten oli. Tänään aamulla muistin soittaa klinikalle. Soitettuani varattuun numeroon noin 20 kertaa, puhelin yhtäkkiä hälyttikin. Hoitajan ääni kuulosti aidon ilahtuneelta kun kerroin uutiseni. Tällaisia uutisia kuulemma kaipaa näin perjantaisin.

Alkuraskauden ultra sovitetaan klinikallamme noin viiden viikon (tai yli) päähän inseminaatiosta. Näin ollen minun ultrani aika olisi jouluaattona. Jouluaaton jälkeen seuraava vapaa aika oli 29.12. aamupäivällä. Varattiin se.

Ultraan on siis tuskastuttavan pitkät 19 päivää! Jos siihen asti selvittäisiin vuodoitta ja ongelmitta, niin jokohan uskaltaisi huokaista?

11 kommenttia:

 1. Oliko viiva raskaana ikkunassa vai testi-ikkunassa?

  "raskaana olet, kunnes toisin todetaan". Hieno ajatus ja pidä se mielessä.

  Pitkä aika on odottaa ja jännittää, mutta pidetään kaikki peukut ja varpaat ylhäällä, että pieni on nyt teille suotu.

  -Anna

  VastaaPoista
 2. Joo siis nuo liuskat oli tuon samaisen digitestin sisällä tollai vierekkäin, miten kuvassakin... Ikkunoitahan tuossa testissä ei ole.

  Niinhän se on, että raskaana ollaan, toistaiseksi. Kun vaan pääsisi irti tästä jatkuvasta pelosta.

  Kiitos peukutteluista! Toivotaan parasta.

  VastaaPoista
 3. En voi ainakaan omasta kokemuksesta luvata jatkuvan pelon loppuvan kovin nopeasti, mutta voin lohduttaa, että se haalistuu pikku hiljaa, kun uusia virstanpylväitä tulee täyteen. Mun tekee mieli olla tsemppaamassa sun jokaisen kirjoituksen kommenteissa, mut taidan toistaa itseäni. Siitä huolimatta, jaksamista!

  VastaaPoista
 4. Jep, sama täällä. 19. viikko menossa, mutta pelkään silti edelleen, joka päivä.

  Varaudu siihen! Alkuajan hysteria on onneksi hellittänyt, mutta yksikin vatsanväänne aiheuttaa huolta, saatikaan jos liikkeitä ei tunnu moneen tuntiin (mikä on normaalia näin varhaisilla viikoilla, tiedän. Mutta minkäs teet.)

  Ehkä tämä on juuri sitä, että "lapsettomuus jättää jälkensä". En usko että huoleni helpottaa ennenkuin vauva on täällä. Ja sitten onkin jo ihan uudet murheet murehdittavana ;)

  Välillä kuitenkin uskallan jo vähän nauttia raskaudesta. Makaan sängyllä ja kuulostelen liikkeitä. Ostan äitiysvaatteita ja ihailen pyöristyvää masuani peilistä. Kun mies silittää ja antaa masulle hyvänyönsuukon. Ihania hetkiä <3

  Ja noista aikaisemman viestisi kivuista sen verran, että itselläni juuri viikot 4-6 aiheuttivat hysteriaa hurjien alavatsa- ja selkäkipujen kanssa. 4+6 tuli jopa vähän rusehtavaa vuotoa. Kauratyyny oli käytössä joka päivä ja selkä oli välillä niin jumissa että käveleminenkin oli hankalaa. Kaikki oli kuitenkin hyvin <3

  Jaksamista, 19 päivää menee nopeammin kuin uskotkaan ;)

  Terkuin
  J 18+2

  VastaaPoista
 5. Ihan vaan veikkaus: Olisko toi toinen tikku elektronisen testin toiminnalle tarpeellinen referenssi negatiivisesta tuloksesta? Tää nyt oli ihan hyödytön kommentti, kun ei mulla mitään tietoa ole :)

  VastaaPoista
 6. Ette kuulkaa uskokaan miten kommenttinne tuovat rauhaa... Eiliset kommentit rauhoittivat negatiivisuuspaniikkia ja nyt kommenttinne auttavat saamaan huolestumista jotenkin järjellisiin (?) mittasuhteisiin. Kiitos kaikista kokemuksista.

  Em, loistoteoria, voihan se olla. Tuohon testin avaamiseen täytyisi varmasti olla jonkun sortin (mittaustekniikan?) insinööri, jotta ymmärtäisi avaamaansa. Ja jos on vaan mikä-lie-luonnontieteilijä niin pitäisi ymmärtää olla avaamatta... huoh.

  VastaaPoista
 7. Kyllähän se hormoni kohoaa yksilöllisesti, eikä tuokaan testi osannut ihan tarkkaan varmaan ajatella, että nyt olisi se tasan kolme viikkoa. Huomenna se varmaan osaisi sen jo laskea, joten malttia vielä hermoiluihin (just joo. mä oon ihan paras antamaan neuvoja tällä saralla...). Toivotaan, että pienellä on kaikki hyvin ja nyt tulee toisenlainen kokemus, kuin edellinen oli. Voimia ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Onnea!! :) Todellakin, olet raskaana kunnes toisin todistetaan! Tätä viljelin itsekin kun 2,5, vuoden yrittämisen jälkeen tulin raskaaksi vakavasta lapsettomuusdiagnoosista huolimatta!

  Tein testejä noin kerran viikossa np-ultraan asti ja varsinkin aamulla ennen ar-ultraa ja np-ultraa, etten tippuisi niin korkealta jos olisikin huonoja uutisia.

  Ja todellakaan se pelkääminen ei lopu ultraan, siitä se vasta alkaa voisi sanoa! Sitten kun on nähnyt sen pienen pavun (meillä rv 6+6) niin oikeasti pelottaa jos se otetaan pois! Ja koko raskausaika on oireiden ja oireettomuuden tarkkailua. Ja kun raskaus päättyi meillä ihanan tyttären syntymään 5 viikkoa sitten, joka hetki pelkään, että tytölle tapahtuu jotain ja pakko käydä välillä tarkistamassa, että rauhallisesti nukkuva vauva on hengissä.

  Sitä se elämä on! Ja sinä olet raskaana! :) Peloista huolimatta näistä asioista osaa (ja oppii) nauttimaan täydestä sydämestä!!

  t. Mimmi & tyttö 5vk

  VastaaPoista
 9. Itsellä oli kakkostesti vielä tallessa ja päätin sen avata mielenkiinnosta nyt!! Testi oli sellainen joka näytti raskaana 3+ ja samanlaiset viivatikut sieltä sisältä löytyi kuin nuo sinun omasi. (eka tekemäni digitesti oli raskaana 1-2, mutta sitä en avannut!) Veikkaan että se negatiivinen on aina siinä toisessa ja ne viikot se mittaa jollain muulla perusteella jota maallikko tuskin ymmärtää! :D

  VastaaPoista
 10. Tai sitten juuri se negalta näyttävä tikku mittaa vaan sitä viikkomäärää! Niin sen täytyy olla! molemmat tikuista on kuitenkin yhteydessä kastuvaan osaan!

  VastaaPoista
 11. vanha ketjuhan tämä, mutta miltähän ne negatiivisen testin liuskat näyttää, tietäneekö kukaan ?

  VastaaPoista