torstai 9. joulukuuta 2010

Pahaenteistä oloa

4+6??

Nukuin viime yönä todella huonosti. Aamulla oli aikainen herätys, sillä jo kuuden aikaan piti lähteä liikenteeseen työreissulle. Heti heräämisestä lähtien olo on ollut todella pahaenteinen... Jotenkin konkreettisena ohimolla painaa pelko, että tässäkin käy niin kuin viimeksi. Vielä eilen uskalsin katsella tulevaan, tänään en uskalla.

Lämmöt näytti aamulla 36,7, vaikka ovat olleet tähän saakka joka aamu 36,9. Tiedostan hyvin kahden vuoden mittailukokemuksella, että huonosti nukutun yön jälkeen lämmöt voivat näyttää mitä tahansa. Silti pelottaa.

Testasin samanlaisella liuskalla kuin tähänkin saakka jokatoinen päivä. Viivasta tuli vahva, lähes tasavahva kontrolliviivan kanssa. Kuitenkin se oli samanlainen kuin toissapäivänä.

Istun junassa ja kuulostelen koko ajan tuntemuksia mahassa ja alaselässä. Yritän muistella, miltä viimeksi tuntui. Selässä jomottelee, mutta en osaa sanoa, millaista jomottelu on. Mahassakin jomottaa välillä. Välillä painaa ja/tai nipistää. Ei näistä oikein ota tolkkua. En uskalla hipsiä vessaankaan kun mulla on puoli omaisuutta mukana. Täytyy odottaa, että pääsen perille.

Pahaenteinen pelko ei ole kiva tunne...

5 kommenttia:

 1. Yritähän rauhottua! :) Peukalot on täällä kohti yläilmoja jotta kaikki menee niinkun pitääkin. Toi rauhottuminen on joo helpommin sanottu kun tehty, mutta itse ajattelin (ihan kuin se nyt onnistuisi näin vaan päättämällä) että jos ja kun toivottavasti meillekkin mahdollisuus seuraavaan raskauteen joskus suodaan niin hoen päässäni koko ajan kun vähänkään epäilyttää lausetta "Olen raskaana kunnes toisin todistetaan".

  Pelko persuuksissa ei oo todellakaan kiva olla, mutta yritähän jaksaa! :)

  VastaaPoista
 2. Voi, vaikken ole ollutkaan raskaana, niin silti tuntuu, että ymmärrän jotenkin tuota tunnetta. Vatsassa oleva harvinaislaatuinen kultakimpale on tärkeistä tärkein eikä sille saa tapahtua mitään pahaa. Tsemppiä ja jaksamista sinne!

  VastaaPoista
 3. Alkuraskauteen kuuluu huono olo - niin fyysinen kuin henkinenkin... Onhan tuo ihan valtava mullistus, kun olet yhtakkiä raskaana. Monet nukkuvat hirveän huonosti ensimmäiset pari viikkoa, ja mieliala on sitten päivisinkin mollivoittoinen. Huolestuminen iskee juuri tuossa vaiheessa salakavalasti milloin vain ja ottaa vallan ennen kuin huomaakaan! Pahaenteinen olo on siis tavallaan vain inhottava raskausoire... Oikein superpaljon voimia siihen, ja lämpimiä ajatuksia täältä!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa niin tutulta. Mäkin kuulostelen koko ajan ja jos ei nippailuja ja nipistelyjä tunnu, olen huolissani ja jos niitä tuntuu, olen huolissani. Jotenkin vaan sitä alkaa henkisesti valmistautua siihen, että jotain ikävää tapahtuu.
  Toivotaan, että aavistelut eivät muutu todellisuudeksi. Koitetaan siis rauhoittua ja nauttia raskaudesta. Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
 5. Tuttuja tunteita! Enkä osaa oikein lohduttaakaan, mutta se on totta että raskaana olet kunnes toisin todistetaan. (Hieno ajatus Elinalta!)
  Toivottavasti työkuviot antavat hetkeksi muuta ajateltavaa, jospa tuo olosi hiukan helpottaisi sillä aikaa.
  Voimia ja positiivisia ajatuksia!

  VastaaPoista