tiistai 4. tammikuuta 2011

Hevosen laukkaa

8+4

Sain ystävältäni odotusperintönä dopplerin. Se saapui eilen postin kyydillä. Doppler on laite, jolla voi kuunnella sydämen (ja suoliston ym) ääniä kuulokkeilla. Laite on tarkoitettu sikiön sydänäänten kuunteluun. Äänet alkavat kuulua joillain kymmenennellä viikolla, joillain vasta viikon 12 jälkeen. Äänien kuuluvuus riippuu (käsittääkseni) sikiön koosta, istukan sijainnista, äidin ruumiinrakenteesta, kohdun asennosta ja kaikesta muusta epämääräisestä.

Odotetustikin leikin dopplerilla jo eilen. Oman sydämen äänten kuunteleminen oli todella koukuttavaa ja hienoa! Ihan kuin olisi kuunnellut tasatahtia laukkaavan hevoslauman kavioiden jytkettä veden alla. Vatsaltakin löysin sykkeen, mutta se oli omani. Kuulokkeista kuului myös vekkulia suolistopörinää.

Tuskin maltan odottaa, että myttysen äänet alkaisivat kuulua. En tiedä missä vaiheessa uskallan toivoa niiden kuuluvan. Koska olen hoikka, voivat äänet kuulua jo aikaisin, toisaalta kohtu on voimakkaasti taaksepäin kallistunut, niin äänet kuuluvat myöhemmin. Tiedä sitten. Silloin tällöin aion kuitenkin kokeilla. En kyllä edes tiedä, miltä äänten pitäisi kuulostaa. Jotkut sanovat, että ne kuulostavat laukkaavilta hevosilta ja siltä kuulosti omakin sydämeni. Mutta miltä kuulostaa hevosen laukka 150 kertaa sekunnissa (shetlanninponin laukka??)? o_O

Maha on iltapäivisin ja iltaisin turvoksissa. Eilen jouduin töissä luovuttamaan ja avaamaan farkkujen napit ja vetoketjun että olis helpompi olla. Tänään ja eilen maha on myös kipuillut uudella tavalla, kai se on sitä kohdun kasvukipua, minkä sanotaan pelästyttävän yhdeksännellä viikolla.

Ensimmäinen neuvolakäynti on viikon päästä.

1 kommentti:

  1. Onnittelut dopplerista :-). Kuten tuossa pohditkin, riippuu niin monesta, milloin myttysen äänet alkavat kuulua. Itse onnistuin loihtimaan äänet esille joskus viikolla 12 (vaikka kohtu on normaaliasennossa ja olen hoikka). Mutta olen ihan varma, että olisi onnistunut aiemminkin, jos olisin vain kokeillut oikeasta paikasta. Oikea paikka on todella alhaalla (ihan vesirajalla, melkein kiinni häpyluussa!). Kannattaa kokeilla ajan kanssa, koska äänet tulevat ja menevät, riippuen, miten myttynen liikkuu! Vauvan syke on aika erilainen kuin oma syke: se muistuttaa ravikisojen ryhmälaukkaa tai todellista superpikajunaa :D. Toivottavasti saat kapistuksen toimimaan pian :-)!

    VastaaPoista