perjantai 14. tammikuuta 2011

Alkiosta sikiöksi

10+0

Tänään alkaa 11. raskausviikko. Myttynen ei ole enää alkio vaan sikiö. Huisia. Muutamat viime päivät ovat olleet suhteellisen oireettomia. Tissiosaston arkuus on hellittänyt. Ruokailujenkaan kanssa ei ole ihan niin justiinsa kuin aiemmin. Välillä tulee kyllä yhtäkkiä melko onneton olo, jos ei ole syönyt ja aika helposti närästää ruokailujen jälkeen.

Dopplerilla ei kuulu vielä mitään suhinoita ja omaa sykettä kummempaa, koitan malttaa ja odotella rauhassa. Laitteen edellinen omistaja oli kuullut ensi kertaa sykkeen vasta nt-ultran jälkeen, mikä rauhoitti mieltä.

Poikkean tänään neuvolassa hakemassa kausi-influenssarokotteen. Rokotteista ollaan montaa mieltä, mutta itse kuulun siihen klaaniin joka on rokotuksien kannalla. Viime vuonna en ottanut sikainfluenssapiikkiä, olin piikitysaikaan nuhaisena ja kun parannuin, niin piikki jäi sitten lopulta ottamatta. Nyt on hyvä, että kausi-influenssarokotteen mukana on sikapiikki myös.

Aikaisemmin jo kirjoitin saamastamme vaunutarjouksesta. Asia on muodostunut (päässäni?) yllättävän isoksi ja vaikeaksi kynnyskysymykseksi. Ennen vaunujen hankintaa pitäisi kai olla edes jokin tuntuma jostain vaunuista... En ole ikinä edes työntänyt mitään lastenvaunuja muutamaa metriä pidempää matkaa, joten en todellakaan tiedä yhtään, että mitä niiltä pitäisi odottaa tai vaatia. Jotenkin tuntuu, että helpompaa on hankkia uusi auto kuin edulliset ja käytetyt lastenvaunut. Onkohan tämä nyt sitä naisten logiikkaa? Huoh.

edit: sydänääniä kuunneltiin myös neuvolassa, eikä niitä taaskaan kuulunut sielläkään. Onneksi on google (tällä kertaa), monet kuulevat neuvolankin vehkeillä äänet vasta rv 14-17 jos silloinkaan, etenkin jos kohtu on takakenossa.

6 kommenttia:

 1. Tuosta sikapiikistä tuli mieleeni, että siskoni oli 8. raskausviikolla ottaessaan viimevuonna sikapiikin. 12 viikon ultrassa havaittiin kasvun loppuneen vk 8.
  Eihän sitä voi varmaksi tietää, mutta ikävä yhteensattuma.


  Onnea raskauteen :)

  VastaaPoista
 2. Rokotetaanko vieläkin sikainfluenssaa vastaan? Ymmärsin tänään Iltalehden nettisivustolta, että nyt rokotetaan enää vain kausi-influenssaa vastaan ja viime vuotinen rokote tarjoaa 80-100 prosenttisen suojan...

  Olen itsekin rokotteiden kannalla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteistanne. Silmu, minä näen itsepintaisesti niin, että rokotus ei aiheuta keskenmenoja. Joku toinen voi olla toista mieltä. Todella ikävää, että tuollaista kuulee tapahtuvan... Kyllähän siinä epäilykset heräävät tietenkin.

  Pinkki Pingviini, nyt tuossa kausi-influenssarokotteessa on siis sikaosasto mukana. Sitä en tiedä, että onko se sama kuin viimevuotinen, mutta viimevuotista minulla ei ole, niin sikäli on hyvä, että se tuli nyt tässä yhteydessä sitten hoidettua.

  Varsinainen rokotusaikahan oli jo marras-joulukuussa, mutta sain rokotteen nyt silti, koska influenssa ei vielä ole ainakaan täällä meilläpäin levinnyt. Vastustuskyvyn kehittyminen vie 2-3 viikkoa.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, myttynen on jo sikiö ja ihan ihmisen näköinen (olen lukenut, että rv10 paikkeilla sikiö alkaa näyttää ihmiseltä). Minä otin viime vuonna sekä sikapiikin että kausi-influenssarokotteen ja tänä vuonna otin tuon kausi-influenssarokotteen, jossa todella on sikainfluenssasuoja mukana. Ja mitään oireita ei ole tullut mistään. Kyllä nämä rokotteet on tutkittu tarkkaan eikä niitä annettaisi raskaana oleville, jos ne eivät olisi turvallisia. Influenssa voi olla sairaalahoitoa vaativa tauti raskaana ollessa ja rokotteen ottaminen on järkevä ratkaisu mun mielestäni :)

  VastaaPoista
 5. Samoilla linjoilla olen rokotteen suhteen. Suunnittelen myös sen itse hankkivani. Ensi viikolla on ensimmäinen neuvolakäynti, siellä varmaan asia sitten selviää.

  VastaaPoista
 6. Doppler on ihana sitten kun äänet kuuluu, mutta aikaisemmin se voi aiheuttaa vähän pelkoakin. Ainakin mulla. Mutta tosiaan, dopplereissakin on eroja eli jos sulla on "alkeellisempi" malli niin voi olla vaikeampaa saada niitä ääniä kuulumaan ja omasta kokemuksesta voin sanoa, että sen oikean kohdan paikantaminen voi olla todella hankalaa, koska ne sydänäänet tosiaan kuuluu vaan yhdestä pienestä kohdasta ja sen anturinkin pitää olla just oikeassa kulmassa... Eli pikkutarkkaa hommaa!

  Eiköhän ne äänet sieltä kuitenkin pian löydy!! :)

  VastaaPoista