tiistai 8. maaliskuuta 2011

Perhevalmennus

17+5

Oltiin eilen miehen kanssa perhevalmennuksessa. En oikein osannut odottaa etukäteen mitään erityistä. Ajattelin, että itse valmennus on "lässytystä" sinänsä tärkeistä asioista, otsikkona kun oli odotusaika, vanhemmuus ja parisuhde.

Eniten toivoin, että siellä olisi muitakin. Neuvolasta sain aiemmin vihiä, että ainakin joku toinen pariskunta olisi tulossa paikalle. No, paikalla olikin kaksi muutakin pariskuntaa, muutaman viikon meitä perässä ja oli kyllä tosi mukavia molemmat. Hieno juttu! On mahdollista, että mulla on jotain seuraa sitten kun yksinäiset ajat kotona koittaa. Vaihdettiin myös yhteystietoja, koska kukaan ei tuntunut tietävän, että onko meillä jotain muitakin valmennuskertoja vielä edessä.

Itse valmennus käsitteli jo aika paljon lapseen ja perhe-elämään liittyviä juttuja ja minulle ne tuntui vielä turhan kaukaisilta. Jotenkin sitä ei vielä osaa niin konkreettisesti ajatella, että tämä kaikki johtaa siihen että meitä tulee olemaan joskus kolme tässä perheessä... Jotenkin en osaa vielä ajatella sellaisia asioita, kuin vuorovaikutusta vanhemman ja lapsen välillä tai kotitöiden jakamista sitten kun vauva on syntynyt.

Luulisin, että olisin hyötynyt valmennuksesta enemmän vähän myöhäisemmässä vaiheessa raskautta, sitten kun vauvan tulo tuntuisi edes vähän realistiselta tai konkreettiselta. Koska se sitten olisi? En kyllä tiedä... Vähän sulattelemista siis jäi, mutta kaikenkaikkiaan se oli ihan hyvä käynti.

Nyt alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että olen raskaana. Maha tuntuu turpoavan aika lailla. Etenkin sellaisina päivinä, jolloin mennä tohottaa aamusta iltaan, kuten eilen. Toiset äitiysfarkkuni ovat sellaiset aika tavallisten farkkujen näköiset joissa ei ole trikoista mahan yli vedettävää vyötäröosaa. Otin nämä käyttöön jossain rv 9-10 paikkeilla ja nyt alkaa tuntua, että ne puristavat, ainakin istuessa.

Mahan turpoamisesta huolimatta mitään liikkeisiin viittaavaa ei ole vieläkään tuntunut... Vielä jaksan EHKÄ odotella kärsivällisesti jonkin aikaa. No, toisaalta eipä taida olla vaihtoehtojakaan. Odotustahan tämä on.

2 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että mistä olet ostanut sellaiset äitiysfarkut, joissa ei ole sitä resoria? Olen kuvitellut, että kaikissa on se "mahanpaikka".

    Ihanaa odotusta sinne :)

    VastaaPoista
  2. Moikka! Tilasin housut Kampin
    Bebesin verkkokaupan kautta. Ne on boob-merkkiset ja malliltaan oli mulle tosi hyvät. Nyt kuitenkin maha on kasvanut niin, että ne ei enää tunnukaan hyvältä. :/ Harmi sinänsä, koska ovat tosi hyvät. Onneksi niitä voi pitää raskauden jälkeenkin :)

    VastaaPoista