tiistai 12. heinäkuuta 2011

Viimeinen lääkärineuvola

35+5

Kävin tänään viimeisellä neuvolalääkärikäynnillä. Nyt se sitten alkaa, synnytyksen odotus. Hui! Lääkäri kokeili kohdunsuun tilannetta ja hädin tuskin ehti kättä työntää tuonne alakertaan, kun hän jo parkaisi, että "Oho, onpas se pää alhaalla! Pitääkö sun käydä usein pissalla?" Olin hiukan hölmistyneenä siinä. "jaa... onko se hyvä vai huono juttu? Joo, pitää käydä pissalla, about puolentoista tunnin välein ympäri vuorokauden."

Vauva on siis laskeutunut jo hyvin alas lantioon, muttei vielä kiinnittynyt (jos tulkitsin lääkäriä oikein). Kohdunsuu oli täysin kiinni ja kanava hieman lyhentynyt aiempaan verrattuna. Lääkäri merkkasi neuvolakorttiin kohdunkaulan pituudeksi noin 2 cm, kun aiemmin on ollut 3 cm.

Tuon laskeutumisen perusteella lääkäri arvioi, että tuskin menee ainakaan yli lasketun ajan, että alkaa tapahtua Hui! Voi siis olla, että kuukauden päästä meillä on myttynen sylissä jo! Voi myös kuulemma olla, ettei laskeutuminen merkitse mitään synnytyksen ajankohdan kannalta, mutta sanoipahan tuo lääkäri kuitenkin veikkauksensa. Ota tästä sitten selvää.

Lääkäri luonnehti myttystä siroksi vauvaksi. Sf-mitta oli tipahtanut sentillä (keskikäyrän alle), mutta lääkäri kielsi huolestumasta aiheesta. Hänen mukaansa vauva on niin alhaalla lantiossa, että mitan pieneneminen johtunee siitä. Osansa voi olla myös eri mittaajalla. Katsotaan nyt sitten, miltä mitta ensi viikolla näyttää. Oma neuvolantäti on lomalla, joten mittaajana on kolmas täti (joka on kuitenkin sama kuin ensimmäisellä mittauskerralla).

Muuten kaikki oli edelleen kunnossa, joten näillä näkymin odotellaan synnytystä sitten kaikessa rauhassa. Seuraava neuvola on jo viikon päästä, joten ihan oman onneni nojaan en sentään jää. Painoa oli muuten tullut taas yli 500 g viikossa, nyt jo yhteensä reilut 13 kg. Jonkin verran tuosta viimeisimmästä noususta lienee turvotusta, joka näillä helteillä nousi ihan uusiin ulottuvuuksiin. Onneksi tänään on ollut viileämpi päivä.

Päivän uutisten innostamana maalasin pinnasängyn toistamiseen. Nyt se on valmis ja kuivuttuaan voi koska tahansa muuttaa meidän makuuhuoneeseen myttystä varten.

2 kommenttia:

  1. Pakko pikaisesti kommentoida, että unohda mahdollisimman pian tuo lääkärin arvio! :D Mullehan lääkäri arvioi myös ettei Nyytti olisi edes laskettuun aikaan kohdussani, mutta toisin kävi - ja voin sanoa että nuo viimeiset kaksi viikkoa (lääkärikäynnin jälkeen) tuntui i-kui-suu-del-ta! Alkoi itseä ihan harmittaakin, että loppuodotus meni kärsimättömissä tunnelmissa ja v*tutuskäyrän noustessa, enkä osannut/ehtinyt nauttia loppusuorasta ja viime hetkistä vatsakummun kanssa. Eli itse jälkikäteen toivoin, että eipä tuo oma lääkärini olisi sanonut omaa arviotaan, niin en olisi niin kärsimättömästi odotellut raskauden loppumista ja unohtanut nauttia. Älä tee samaa virhettä kuin minä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Äni. Täytyy yrittää ajatella niin, että synnytys alkaa sitten kun on alkaakseen, eikä siihen oikein vaikuta lääkärien veikkailut tai juuri muutkaan asiat.

    En ainakaan vielä ole kärsimätön. Päällimmäisenä on toive siitä, että kaikki menisi hyvin. Jos se vaatii myttysen masuilua vielä vaikka kuusikin viikkoa, niin sitten vaatii. Voi kunpa...

    VastaaPoista