torstai 21. heinäkuuta 2011

Täysi aika

37+0

Täysiaikaisuuden rajapyykki on saavutettu. Niin se aika vaan menee eteenpäin. Enää ei tarvitse pelätä tai himmata supisteluja, antaa mennä vaan jos on mennäkseen.

Viimeisimmän viikon olen lepäillyt kotona. Ylös-alas sahaava lämpö ja yskä ovat vetäneet ihan veteläksi ja väsyneeksi. Mitään ei jaksaisi tehdä ja toisaalta toivoisi voivansa edes hiukan puuhastella. Maatessa puutuu kaikki paikat ja tuntuu että pää hajoaa. Tekisi mieli metsään, ulos raikkaaseen ilmaan. Kaipaan kävelylle.Soitin äsken neuvolaan ja kysyin vähän vinkkiä, että miten kannattaisi ottaa lääkäriin yhteyttä. Kehottivat metsästävät huomiselle päivystysaikaa. Soittelen siis aamulla ja lääkäri saa arvioida onko esim. ab-kuuri tarpeen. Ehtisi sitten vaikuttaa ennen mahdollista synnytystä.

Maha tuntuu absurdilla tavalla pienemmältä kuin viikko sitten (ihanaa, helpompi hengittää ja ei närästä niin paljoa). Ja mielestäni myös näyttää siltä (kuvat raskauden eteneminen -sivulla). Myttysen liikehdintä on muuttunut erilaiseksi. Liikkeet ovat ehkä vähentyneet hieman ja muuttuneet "aaltoilevammiksi". Käsittääkseni tällainen on ihan normaalia, kun tila vesikellossa vähenee koko ajan. Enkä minä varmaan yskimällä ainakaan helpota pikkuisen tukalaa oloa ahtaudessaan.

Iltaisin etenkin tulee harjoitussupistuksia. Eilenkin illalla katseltiin musa-DVD:tä sohvalla löhöillen ja siinä oli helppo katsella kellosta supistusten väliä, niitä tuli 5-10 minuutin välein. Nuo eivät kuitenkaan olleet alkuunkaan kivuliaita tai edes häiritseviä. Napakoita kuitenkin ja välillä tuntuvat myös selässä. Muulloinkin pitkin päivää maha kovettuu, mutten ole kellotellut niiden välejä tai kestoja, kun eivät ole kivuliaita.

Muita synnytyksen lähestymistä ennakoivia merkkejä, kuten limatulppaa saati lapsivettä ei ole näkynyt.

Tervetuloa maailman myttynen! Täällä ollaan valmiita vaikka heti, mielellään sitten kun saadaan tämä tauti pois päiväjärjestyksestä. t: isi ja äiti

4 kommenttia:

 1. Taitaa olla masu laskeutunut sullakin! Kuvastakin päätellen! Onnea täysiaikaisuudesta! Mulla oli myös noita tiheitä supistuksia yhtenä päivänä jotka ei kuitenkaan muuttunut kovin kivuliaiksi..

  Neuvolassa sanottiin että se on normaalia ettei lopussa liikkeet tunnu enää niin selkeinä vaan vähenee ja muuttuu erilaisiksi! Täällä ollaan kanssa jo "ready to launch".. (rv 39+2)

  VastaaPoista
 2. Pikaisia paranemisia sinne! Ja isot onnittelut täysaikaisuuden johdosta! Nyt vaan hirveästi onnea ja tsemppiä loppuraskauteen ja siihen suureen tapahtumaan sen jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä täällä ollaankin jo pitkällä! Niin se aika vaan kuluu :)

  Kovasti tsemppiä viimeisiin viikkoihin ja toivotaan tietysti, ettei niitä ole enää jäljellä kovin montaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Enna. Kyllä nämän harjoitussupistukset kaiketi erottaa sitten NIISTÄ supistuksista. Niin ainakin kaikki sanoo. Tsemppiä h-hetkeen sinullekin! Se voi koittaa koska vaan (ellei koittanut jo...) :D

  Ja Em, kiitos sinullekin! Jännityksellä poikkean aina lukemassa teidän kuulumisia. Vastaonnittelut ja -tsempitykset takaisin.

  Veronalle kiitos myös. Toivotaan tosiaan ettei kovin paljoa menisi yli lasketun ajan. :)

  VastaaPoista