tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kaikki hyvin

36+5

Neuvola takana. Tuli taas hyvä ja reipas mieli. On se vaan ihme, mikä voima sillä on, että kuulee kaiken olevan hyvin. :)

Terkka oli supistuksista ja selkäkivuista sitä mieltä, että kuulostivat selvästi synnytykseen valmistelevilta supistuksilta ja niitä voi hyvinkin tulla tässä kun täysiaikaisuus ja laskettu aika lähenevät. Vatsakipujen (joita oli siis pe-su välillä, eniten la) osalta hän komppasi tulkintaani, jossa alaspäin laskeutuva vauva raivaa kudosten keskellä itselleen tilaa ja siksi tuntuu kipua.

Oma paino oli vähän laskenut viime viikosta (-700g), mutta pistän sen taudin ja turvotuksen laskemisen piikkiin. Verenpaine oli kunnossa ja sf-mittakin oli toipunut viimeisimmästä alamäestään.

Terkka oli sitä mieltä, että meillä voi synnytys käynnistyä koska tahansa ja noita viime viikonlopun tuntemuksia on hyvä pitää mittarina, että siitä voimistuvat ja säännöllistyvät supistukset ovat sitten indikaattori siitä, että pitää alkaa miettiä lähtöä sairaalaan. Kuitenkin hän toppuutteli odottamasta käynnistymistä vielä liikaa. Menoja ei tarvitse perua, jos olo on hyvä ja elämää ei kannata alkaa elää liikaa jos-synnytys-sitten-käynnistyy -meiningillä. Omaa oloa ja tuntemuksia on syytä kuunnella ja keskittyä nyt lepäämiseen ja omaan hyvinvointiin. Kelpaa minulle. Tosin nyt juuri hyvinvointini kaipaisi kyllä pientä fyysistä ponnistusta (edes kävelyä?) ja tän räkätaudin poistumista.

Maailmassa kaikki hyvin tänään. :)

3 kommenttia:

 1. Mahtavaa!
  Ihan kaikkea parasta näihin viimeisiin hetkiin ennen kuin saatte pienen syliin :-) Tsemppiä ja onnea ja iloa <3

  VastaaPoista
 2. Mulla supisteli tiuhaan rv 34 lähtien, tyttö syntyi 39+1. Suosittelen vadelmanlehtiteetä, joka voimistaa harjoitussupistuksia. Mulla ainakin se tiesi helppoa ja nopeaa synnytystä, 6,5h :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tsemppauksesta Ymmyrkäinen!

  Lapsellinen, ehkä pitää testata tuota vadelmanlehtiteetä heti kun alkaa tuntua siltä, ettei jaksa enää yhtään odottaa. :)

  VastaaPoista