keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Lääkärineuvola

Kävin eilen lääkärineuvolassa. Sinänsä reissusta ei jäänyt juurikaan mitään käteen. Olen voinut hyvin ja kysyttävää ei ollut. Kai olisi pitänyt etukäteen miettiä jotain kysyttävää.

Neuvolatätin mittauksessa verenpaine oli 128/50. Diastolinen paine oli siis tosi alhainen, mikä lie syynä. Parempi se kuulemma kun kohonnut verenpaine...

Muuten kaikki oli ok. Painoa oli tullut ekakertaan verrattuna huimat 100g, kotivaaka on reilun viikon verran raportoinut yhdestä lisäkilosta. Mikä sitten on luotettavaa painonseurantaa? Viiden euron ikeavaaka, mutta säännöllinen aamupunnitus wc-käynnin jälkeen vai tarkka neuvolavaaka ja punnitus milloin ja millä vaatetuksella ja turvotuksella milloinkin sattuu.

Lääkärin kanssa kuunneltiin myttysen sykkeitä (162) ja hän tunnusteli kohdun ja sanoi sen olevan "kivasti pullistunut". Ihan kiva.

Maha alkaa työntyä pikkuhiljaa esiin. Mieskin huomasi maanantaina kun tuli jumpasta, että "sullahan on maha". :) Jee!! Kokovartaloturvotuskin alkaa vähän hellittää, eikä vartaloni enää näytä ympärivuorokautisesti tasapaksulta pötköltä.

Päivitin muuten viikkolaskurin nyt päivällä eteenpäin, että on sitten sama mitä neuvolassa käyttävät. Tänään on siis jo 12+6, huomenna alkaa 14. viikko. Oho!

3 kommenttia:

  1. Mukavaa etttä kaikki oli kunnossa! Tarkoitit varmaan että huomenna alkaa rv 13? ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Nyt on menossa siis kolmastoista viikko, kun on 12+jotain. Sitten kun kolmetoista viikkoa on täynnä, niin alkaa neljästoista viikko.

    VastaaPoista
  3. Niin joo no jos sen niin laskee! :)Ne viikonlaskut on kyllä niin hämäriä.. :D

    VastaaPoista