sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Inssiajo?

jesh... Niin siinä taisi käydä, että ovis oli kuin olikin eilen, eli kauan kaivattu o-plussa olisi tullut perjantaina, jos olisin testannut. TYKY tuli tielle... hmpf. Eilen illalla nimittäin kivisteli kovasti mahaa (luulin sen tosin olevan laskettelunjälkeistä lihaskipua) ja hetken ajaksi tuli yllättäen samanlainen fiilis kun tulee silloin kun verensokerit yhtäkkiä laskee...

Noh, toivotaan, että perjantaiaamun 54 miljoonasta liikkuvasta siittiöstä ne 11 % eli jotain 6 miljoonaa olisi nopeasti uivaa. Jos niistä juuri niitä normaalimuotoisia olisi 5 % eli 300 000 ja ne pääsisivät perille munatorveen ja niistä ainakin yksi olisi vielä 36 h kuluttua toimintakuntoinen kohdatessaan mun munan. Toivotaan vielä, että niillä vielä synkkaisi ja että tykkäisivät jatkaa yhteiseloaan ja jakautuisivat oikeaksi ihmiseksi asti. Eihän se ole mahdotonta eihän??

Joo... noh kun tämä ei ehkä sitten taaskaan onnistu, niin sitä varten katselin jo varovaisesti tietoja insseistä. VL:n diagnoosissa sunnitelmana nimittäin lukee mun osalta: "oligo-ovulaatio dg.llä CC-OI -hoitoja" (tarkoittanee että harvaa ovulaatiota tuetaan ovulaation induktiolla = clomifen) ja miehen osalta taas: alkuun OI hoitoja, tarv AIH mukaan (AIH on inseminaatio oman miehen siemennesteellä).

Eli pitäiskö kokeilla inssiä sitten? Lukemani perusteella inssin tulokset ei välttämättä ole kovin hyvät, mutta puhdistetun "priimasperman" tuuttaaminen suoraan perille voisi ehkä parantaa todennäköisyyttä raskautumiseen, etenkin jos ja kun spermassa on myös jotain ongelmaa vasta-aineiden kanssa. ..hmm.. Tätä täytyy ehkä kysyä sieltä klinikalta ja toisaalta myös ehkä omasta tk:sta.

Joka tapauksessa seuraava kierto alkanee juuri ennen kun lähdetään Barcelonaan, eli siellä siis katsellaan Gaudia verta vuotavana. Ah, miten romanttinen rakkausmatka.... Voikohan menkkoja mitenkään siirtää?? Ehkä vaan yritän stressata ihan hulluna, niin ne sitten myöhästyis tai jotain?? Tai sitten luotan vaan 150 %:sesti miljoonien supersimppojen elinkykyyn.

Joka tapauksessa tuota mahdollista inseminaatiota ei voida tehdä vielä ensi kierrossa, koska näillä näkymin 90 % todennäköisyydellä iso-O on juuri työmatkaa edeltävänä viikonloppuna tai kun olen ulkomailla viikon mittaisella työmatkalla. Tämä "pakollinen tauko" ehkä puoltaisi yhteydenottoa omaan tk:hon ja siirtymistä julkisen puolen jonoihin...

Että tällaisia pohdintoja sunnuntaipäivän kunniaksi.

2 kommenttia:

  1. Meillä on nyt sun kanssa aika samaan tahtiin tämä piinaviikkojen vietto varsinkin jos sulla on vähän pidempi luteaalivaihe. Vaikkei odotukset sulla itselläsi kovin korkealla olisikaan, niin pidän silti kovasti peukkuja teille :).

    Meillä lääkäri sanoi inssin onnistumisprosentiksi ensimmäisellä kerralla 15 %, toisella jonkun 9 % ja kolmannella vielä pienemmän. Eihän noi isoja lukuja ole, mutta jotain mahkuja sentään on. Meillä kun tätä yrittämishistoriaa on vasta reilu puoli vuotta, niin mennään inssiin ehkä vasta kesän jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! En ole ihan varma enää ollenkaan tästä kierrosta, mutta eipä se nyt (kai) niin tarkkaa ole... eipä... ;)

    mutta joo. Käytännössä voi olla niinkin, että mekin mennään clomeista eteenpäin vasta kesällä tai ehkä jopa jälkeen. Eipä sitä tietysti koskaan tiedä.

    VastaaPoista