sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Ihana tuleva todellisuus

29+3

Kolmaskymmenes viikko ja kuin taikaiskusta katse alkaa suuntautua tulevaan. Pikkuhiljaa alitajuntakin alkaa työstää ajatusta, että meille oikeasti voi tulla vauva. Ihan oma vauva, meille kotiin. Tähän saakka vauva on ollut konkreettinen nyt ja tässä... Kasvavassa mahassa ja tuntuvissa liikkeissä, muttei vielä tulevassa.

Kuluneella viikolla olen ensi kertaa ajatellut synnytystä. Hiukan olen lueskellut synnytysjuttuja vauva-lehdestä ja vau-kirjasta. Olen käynyt synnytyssairaalavaihtoehtojemme kotisivuilla ja selvittänyt valmennuksien ajankohdat. Synnytyksestä sinänsä minulla ei vielä ole minkäänlaista kuvaa. En osaa ajatella, miten toivoisin sen etenevän, muuten kuin että toivon sen tuovan meille terveen lapsen kotiin.

Tulevaisuuden tulo tajuntaan näkyy myös joissain muissakin käytännön asioissa. Äitiysavustushakemus tuli laitettua tällä viikolla postiin. Se asia on nyt siis hoidettu ja ihan ajallaan (jopa 2 viikkoa ennen määräpäivää!). Äitiyspakkausta saanee odotella nyt hyvän aikaa, KELA nimittäin saanee näinä päivinä joitakin satoja hakemuksia ryppäänä, kun muutkin uuden pakkauksen kyttääjät lättäävät paperit menemään.

Olen myös tehnyt kaikenlaisia hankintoja tulevaa silmällä pitäen. Mies on siunannut tilaukseni. Nyt on hankittu siis
- kestoliivinsuojia
- unihaalari (50/56 cm)
- kuviollisia harsoja
- hoitotaso työpöydän päälle huuto.netistä kympillä
- hoitoalusta
- hoitolaukku
- kaksi tuttipulloa, jotka sopivat aiemmin saamaamme rintapumppuun
- pinnasängyn patja
- pinnasängyn reunapehmuste
- lajitelma kestovaippoja Huuto.netistä

Aiemmin on siis hankittu ja saatu
- vaunut
- rattaat
- turvakaukalo
- pinnasänky (vielä noutamatta ja maalaamatta)
- jonkin verran vaatteita (bodeja, housuja ja paitoja)
- tulevan mamman neulomat peitteet vaunuihin, neuletakki, -housut, pipo, lapaset ja sukat
- muutamat mamman neulomat villavaippahousut
- pari settiä kauniita vuodevaatteita
- harsoja
- muutama pehmolelu

Aika paljon alkaa siis olla kertynyt. Tärkeimmät tavarat on hankittu ja jossain vaiheessa on inventaarion aika. Etenkin vaatteiden osalta tilanne on aika sattumanvarainen sen suhteen, minkä kokoisia tai sorttisia vaatteita meillä on. Sama koskee vaippoja. Inventaario on luvassa sitten kun äitiyspakkaus saapuu ja myttysen huone alkaa saada muotoaan. Pikkuhiljaa aletaan valmistautua. Työpäiviäkin on jäljellä enää 13.

Hui! Meille taitaa tulla vauva!

2 kommenttia:

  1. Huih! se on kyllä jännittävää! :) Itsellä ollut vähän samanlaisia ajatuksia ja kaikki alkaa tuntua todellisemmalta kun laskettuun aikaan on enää alle 2kk!! :) Ja kun tietää että täysiaikaisuuteenkin on aikaa enää 5 viikkoa!! :)

    VastaaPoista
  2. Se on ihanaa se! Mulle jotenkin 30 viikkoa tuntuu rajapyykiltä, että sitten oikeasti ollaan jo loppupuolella. Sä et ole enää kaukana siitä rajasta, enkä kyllä minäkään ;)

    VastaaPoista