tiistai 19. lokakuuta 2010

Vauvanteon välineet

Terveiset seurantaultrasta, kävin tänään päivällä ultrakeikalla ja ovis ei ollut vielä tapahtunut. Oikealla näkyi 21*18 mm folli ja limakalvo oli 7 mm. Erikoista oli, että vasenta munasarjaa lääkäri ei löytänyt O_o, vaikka etsi aika kauan... Tulos oli taas oppikirjamainen, yksi ultra ja heti nappiin meni. Good girl. Puolet vauvanteon välineistä, eli muna, on pian valmiina maailmaan.

Sain mukaani reseptin Pregnyliin ja seuraavaa kiertoa varten 600 IU reseptin puregonia varten (annos on sama, mutta 300 IU kapseleita tarvitsisi kaksin kappalein joka tapauksessa). Pregnylin kävin jo hakemassa ja pistinkin. Tällä kertaa sekoittaminen ja pistäminen sujui jo hienosti ja ongelmitta, vaikkei mies ollutkaan tavaamassa ohjeita. Panoaikataulu on nyt sitten tästä torstaiaamuun niin paljon kun ehtii. Sitten saadaan se toinen puoli, simpat, paikalleen.

Saa nähdä mitä tästä vielä tulee... Ei riitä, että on munat ja siittiöt. Lisäksi lompakko on täynnä reseptejä ja apteekkikuitteja, vessa täynnä ovis- ja raskaustestejä, joita en ehkä koskaan pääse käyttämään. Jääkaapissa säilötään hormoneja ja päivittäin tulee syötyä neljää eri sorttista "ihmepilleriä"; on foolihappoa, kalanmaksaöljykapseleita, maitohappobakteereja ja kalkkia. Tuliskohan näillä aineksilla vauva? Vai mitä vielä tarvitaan?

niin joo...

Kysyin myös siitä limakalvojen arkuudesta, joka edelleen jatkuu, tosin vähäisempänä. Lääkäri sanoi, että vaikka hiiva olisi häädetty, niin limakalvojen paraneminen voi kestää ja siksi voi olla että vieläkin jatkuu. Hän suositteli kortisonipitoisen voiteen laittamista ja kirjoitti suun kautta otettavan hiivalääkkeen tulevaa varten.  Kuulemma hiivaa voi puhjeta, kun hormonimäärät rajusti vaihtelee ja usein se puhkeaa juuri uuden kierron alkaessa tai vähän ennen (eli kuten mulla oli)... Suun kautta otettavaa lääkettä ei kuitenkaan saa sitten käyttää viikko ovulaation jälkeen, koska käyttö raskaana ollessa on kiellettyä. Ei käytetä ei...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti