torstai 21. lokakuuta 2010

The O

Olen nyt lähes 100 % varma, että tunsin äskettäin ovulaation. Istuin työtuolissa päätteellä ja kirjoitin raporttia (keskityin töihin). Se tapahtui klo 13:15-13:30 ja oikealta puolelta. Hetkellisesti nipisti niin, että oli pakko vähän väännellä naamaa. Sitten kasvoille levisi hymy. Siitä se lähti nyt sitten matkaan, kutakuinkin 42 h pregnylin pistämisestä. Ajatukset siirtyivät välittömästi pois töistä.

Eilen illalla pupusteltiin, joten jos simppasimppaset pysyy hengissä tällä kertaa reilut 15 h ja ovat löytäneet tiensä oikeaan paikkaan, niin meillä on mahikset.

Jos, jos, jos ja jos, niin sitten... Tällaista tämä on, mutta pakko on jaksaa uskoa siihen pieneenkin todennäköisyyteen.

Tissiosastokin on ollut arka toissapäivästä alkaen, eilen jo tosi arka, sellainen poltteleva ja rintaliivitkin puristaa.

On jännää, miten eri tavalla vasen ja oikea puoli vastaa hormoneihin, sekä omiin että keinotekoisiin. Oikealta puolelta ovulaatio tulee (ainakin lääkkeillä) ajallaan ja tuntuu selkeästi. Vasemman puolen rakkulat taas kasvaa jos kasvaa, jää vähän säälittävän pieneksi ja tuntemuksistakaan ei menisi niin varmasti vannomaan.

Hyvä mieli. Tästä alkaa nyt siis seuraava 2 viikon piina. Onneksi ensi viikoksi päästään lomamatkalle, ajelemaan pitkin kotosuomen kauniita maisemia. Siinä menee sitten iso osa piinaviikosta vähän niinkuin huomaamatta. Ehkä. :)

6 kommenttia:

 1. Oi! Onnea matkaan pienelle solulle :) Toivottavasti siellä nyt solujen tiet kohtaavat ja ihme saa alkunsa!

  Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomareissua:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Onnea tosissaan tarvitaan. Nyt pitäisi kuitenkin ainesten olla kasassa, ripauksella onnea tästä saadaan ihme. :) Ihana ajatus!

  VastaaPoista
 3. Jee!! Täällä toivotaan kovasti, että se pieni ihme on jo saanut alkunsa. Oikein vähäpiinaista kaksiviikkoista toivottelen ja mukavaa reissua!

  VastaaPoista
 4. Eikös sitä voi pupustella myös silloin kun on tuo ovulaatio käynnistynyt? Eli sulla keskiviikkona. Voiko sii pupustella vuorokautta ennen, sen aikana ja vielä vuorokausi ovulaation jälkeen? vai onko tämä "turhaa"? (siis eihän pupustelu ole turhaa, mutta siis lapsen hankinnan kannalta ;) ) T: Tiina Tietämätön

  VastaaPoista
 5. Kiitos Em! (koitan tottua uuteen nickiin ;) )

  Ja Tiina Tietämätön juu paras aikahan on toki ennen ovulaatiota, eli kuten nyt menikin ke-illalla pupustelut ja to-päivällä sitten ovulaatio.

  Sen perusteella mitä olen lähes 2 vuoden aikana saanut selville, niin käytännössä siittöt ovat hedelmöittämiskykyisiä noin tuntien-vuorokauden kuluttua ja elävät naisen elimistössä hedelmöittämiskykyisinä 1- jopa 5 vuorokautta. Munasolu puolestaan ei elä kuin noin 12-24 h ovulaation jälkeen, jos se ei hedelmöity.

  Siitä kuinka usein kannattaa pupustella, on monta mielipidettä, yleisin lienee joka toisen päivän taktiikka. Jotkut ovat myös jokapäivän taktiikan kannalla, mutta siitä on myös sellaisia tuloksia, ettei siittiöitä ehtisi silloin kehittyä tarpeeksi. Pääasia on, että petipuolella ylipäätään on aktiivista ja ainakin ovulaatioon asti.

  Tsemppiä teille, mikäli samojen ongelmien kanssa painitte!

  VastaaPoista
 6. Hienoa! Onnea, ja toivotaan että sisuksissa nyt tapahtuu :)

  VastaaPoista