perjantai 17. syyskuuta 2010

2 mm edistys

Kävin tänään toisessa OI-seurantaultrassa. Johtofolli oli kasvanut kolmessa vuorokaudessa hurjat 2 mm ja oli nyt siis vain 14 mm... Lääkäri sanoi, että pitäisi olla ennemmin parissa päivässä 3 mm. Limakalvo oli paksuuntunut saman verran, eli oli nyt sen 6 mm. Piikittäminen jatkuu ja seuraava ultra on sitten taas maanantaina. Silloin selviää "onko se rakkula kasvanut siellä, eli kannattaako sitten irrotuspiikkiä pistääkään".

Pettymys on päällimmäisenä mielessä. Piikittely ei tuokaan mitään etua "tavalliseen kiertoon" verrattuna. Tuli olo, että tässä tuhraantuu rahat, vaivalla kerätyt ylityötunnit ja mielenterveyskin. Millaiseksi tämä rumba vielä muuttuu? Tässä vaiheessa on kuitenkin pelin panokset vasta aika pieniä jatkoon verrattuna.

Millä ihmeen ylityörupemilla ihmiset saa hoidettua IVFiä yms?? Mun pelkkä OI tuntuu vaativan jo kaikki liikenevät resurssit. Tunteet on pinnassa ja on oikeastaan ihan hyvä, että on perjantai ja pääsin ajoissa kotiin sairaalasta.

Tämä on ihmeellistä vuoristorataa. Maanantaista keskiviikkoon oli ihan hyviä päiviä ja nyt taas eilen ja tänään kaikki tuntuu taas ihan ylitsepääsemättömän raskaalta. Toivoisin myös, että tämä kaikki päättyisi pian. Mutta eihän sitä voi tietää...

7 kommenttia:

 1. 1 mm ei kuulosta näin maallikon korvaan isolta erolta ihanteeseen nähden (luulisi, että mittauksessakin voi olla virhettä). Mutta ymmärrän hyvin pettymyksen, kun lääkäri totesi noin. Toivotaan, että rakkula ottaisi viikonlopun aikana kasvuspurtin ja pääsisit piikittämään irrotuspiikin ensi viikon alussa.

  Täytyy tunnustaa, että itse olen nykyään aika surkea työntekijä. Keskittymiskyky ja motivaatio ovat pohjalukemissa. Tosin olen käynyt nyt aika usein viikonloppuisinkin töissä, kun en vaan saa kaikkia hommia hoidettua viikon aikana. Viikonlopputöistä on se hyöty, että pystyy sitten viikolla käyttää ylityötunteja lääkärissä luuhaamiseen, mutta toisaalta taas olen kyllä uupunut. IVF:n aikana aion suosiolla olla lomalla aika paljon. Mutta toisaalta töissäolossa on se hyvä puoli, että joskus se vie ajatuksia muualle tästä vauvatoiveesta (siis vaan joskus:).

  Täällä pidetään peukkuja tälle hoitokierrokselle ja sille, että tämä elämänvaihe päättyisi pian ja blogi muuttuisi odotusblogiksi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sissi!

  Lääkäri tarkoitti siis, että pitäisi kasvaa kahdessa päivässä 3 mm, eikä kolmessa päivässä 2 mm... :/ Mutta kehotti se lääkäri lopuksi nyt sitten kuitenkin oikeen tsemppaamaan munaa kunnon kasvuun, että päästäisi sitten siihen pregnyl-vaiheeseen ens viikolla. Sitä se ei kyllä sanonut, että miten sitä nyt sitten tsemppais. :) Henkistä tukea se kai on.

  Kyllä mullakin työpäivät menee välillä enemmän ja välillä vähemmän harakoille... Kunpa mäkin voisin tehdä viikonloppuisin tunteja sisään, voisi olla helpompaa käydä pari tuntia lauantaina kirjoittelemassa, kun istua väkisin 10-tuntisia päiviä. Täytyy ehkä kysyä pomolta. Se voisikin olla hyvä ajatus.

  Ehkä vasta sitten jos ja kun plussatunteja vielä kaivataan tämän kierroksen jälkeen ;) (kyllä tämä näköjään taas tästä optimistisemmaksi muuttuu)

  VastaaPoista
 3. Ah ok, nyt ymmärsin tuon ihanteellisen follikkelin kasvuvauhdin. Ehkä jos hemmottelee itseään oikein paljon viikonlopun aikana ja tekee kaikkea mukavaa, niin rakkula äityy oikein hurjaan kasvuun ;).

  Suosittelen kyllä kysymään tuota viikonlopputyöskentelyn mahdollisuutta. Onhan sekin vähän rasittavaa, mutta ei ehkä niin rasittavaa kuin ylipitkän työpäivän teko. Jotenkin töissä on aika leppoisa tunnelma viikonloppuisin, kun siellä ei ole ketään muita. Voi laittaa radion soimaan ja napostella vaikka jotain herkkuja samalla, kun tekee töitä (eli lukee blogeja;). Toivotaan kuitenkin, että ylitöitä ei tarvitse tehdä, kun nyt kaikki sujuukin tästä lähtien ihan nappiin :).

  VastaaPoista
 4. Älähän masennu siellä... Noi on vissiin aika yksilöllisiä juttuja että mitä tahtia kasvaa. Ja voi ne ihan hyvin ottaa kasvupyrähdyksen tässä viikonloppuna. Itelläni eka OI meni niin että silloin tiistaina ultrassa ei näkynyt munasoluissa minkäänlaista kasvua ( ei yhtään johtofollia), sitten lykin tiistaina, keskiviikkona ja torstaina 75yksikköä Puregonia ja perjantain ultrassa oli 23mm folli. Lääkäri ei ollut edes ihmeissään, sano et joskus niin vaan käy.

  Toivotaan että sullakin tajuaa munasolu ryhdistäytyä ja kasvaa hervotonta kyytiä :)

  VastaaPoista
 5. Hmm, hassua etteivät uskaltaneet nostaa Puregon-annosta. Jos siellä on kuitenkin ihan selkeä johtofolli, niin luulisi ettei mitään useamman munan vaaraakaan ole. Mutta ehkä tyyppi on rauhallista sorttia tai ottaa spurtin viikonloppuna. Jään seuraamaan jatkoa!

  Töistä: ei kai lääkärikäyntien aiheuttamia työtunteja pitäisi joutua korvaamaan? Paitsi että työn luonne taitaa sanella sen, ettei työt poissaollessa vaan hoidu itsestään... Daiju minä.

  Halaus,
  -E

  VastaaPoista
 6. Ei kannata masentua, Kirppu! Uskon, että folli kasvaa mittoihin - ja jollei kasva, niin muista, että on aika tyypillistä, että ensimmäinen hoito aloitetaan varovasti ja annosta nostetaan sitten seuraavassa hoidossa. Ideaaliannostus nimittäin vaihtelee, ja yleensä aloitetaan matalista annostuksista, ettei tule turhia riskejä, jos onkin herkkä reagoimaan... Tassut kuitenkin nyt ristissä, että folli innostuu kasvamaan :-)!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kannustuksesta kaikille!

  Kiitos Elina kokemuksistasi, heti kommenttisi luettuani hehkutin miehelle, että jee, on ihan mahdollista, että se muna sieltä vielä kasvaa.

  Ja E, meillä ei työajalla käytäviä oo kuin työterveyshuollon käynnit, joten kaikki muut lääkärikonsultaatiot tehdään omalla ajalla. Pois lukien tietty lakisääteiset oikeudet, kuten pakolliset neuvolakäynnit. Jos niitä joskus tulee. Mäkin ihmettelin sitä, ettei annosta nostettu, mutta mikäs minä oon hoitosuunnitelmia tekemään... Ens kerralla täytyy ehkä kysyä, eikä vaan miettiä.

  Tuulille kiitos ja iso tsempitys! Pidän sulle vastapeukkuja. :)

  VastaaPoista