torstai 7. tammikuuta 2010

Ensikäynti

Tänään oli ensikäynti väestöliitossa ja samantien saatiin aika liuta tietoa.

V antoi simppanäytteensä. Näytteenottotilaa oltiin pohdittu etukäteen, että millainen se on. Oli kuulemma ollut pienessä huoneessa kahden hengen sohva gepardityynyillä, valittavana dvd-leffoja tai laatikosta lehtiä. Tyytyi kuulemma leffaan, ihan hyvä pätkä.

Näytteen tulokset oli suuri helpotus. Siittiöiden liikkuvuus oli täysin normaali. Pahimmat pelkoni ei siis käyneet toteen, huh. :) Näytteestä katotaan vielä simppojen muotoa (josta tulokset tulee myöhemmin), mutta sillä ei kuulemma ole enää niin suurta merkitystä kun kerran liikkuvuus on hyvä. Tarkat lukemat ja analyysit tulee myöhemmin.

Multa otettiin verikoe prolaktiinia ja kilpirauhashormonia varten. Tulokset tulee myöhemmin sähköpostiin. Kun totesin lekurille, että on otettu töistä koko päivät vapaaksi, että päästiin paikalle, niin se sitten tsemppasi, että saatiin kerralla mahdollisimman paljon selville.
Lääkäri oli tosi mukava, asiallisen suora, niin kuin tällaisissa tilanteissa kai kuuluukin. Ultrasi kohdun ja munikset ja teki aukiolotutkimuksen; kaikki samantien ja kaikki ok. Aukiolotutkimusta varten sain viime tingassa buranan, joka ei ehtinyt vaikuttaa. Tutkimus ei kuitenkaan sattunut, tuntui vain "häijyltä". Ihmettelen itekin, että se, että tutkimuksessa oli lääkärin lisäksi läsnä V ja ylimääräinen hoitaja, ei tuntunut vaivaavan mua. Merkitystä varmaan on sillä, että tuolla ne tekee noita joka päivä ja osaa olla yhtäaikaa huomaavaisia ja mutkattomia.

Ultramonitorin tapahtumista en tajunnut mitään, mutta kun lääkäri ja hoitaja yhtäaikaa huokaili, kuinka hyvin siellä niitä ilmakuplia menee, niin kai se sitten oli hyvä.

Toistaiseksi ei siis löytynyt mitään vikaa. Sain clomireseptin, sillä lääkäri piti pitkähköä (yl. 35-38 päivää) kestävää kiertoani pitkähkönä. Clomeja voin sitten aloittaa popsimaan vaikka jo seuraavassa kierrossa, jos haluan. Clomien vaikutusta täytyy sitten (jos ne päättää aloittaa) seurailla seurantaultrilla. Seurannat voi kuitenkin tehdä täällä lähempänä, eikä välttämättä tarvitse matkustaa kaupunkiin.

Vielä en ole ihan varma, mitä mieltä olen tuloksista. Täytyy vähän sulatella ja ajatella ja odottaa nuo verikokeiden tulokset. Mulla on myös lähete sisässä loppukierron verinäytettä varten TK:n labrassa ja siihen ehkä meen sitten tän kierron lopussa. Sais sitten tietää ainakin keltarauhashormonin pitoisuuden, mitä tässä alkukierrossa ei voida ottaa.

Joka tapauksessa fiilikset on helpottuneet, kun mitään isoa vikaa ei löytynyt. Ehkä tässä jaksaa taas odotella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti