keskiviikko 4. elokuuta 2010

Projekti käyntiin

Nonniin... Nyt on käyty polilla. Lääkäri oli mukava, puhui kauhealla vauhdilla ja selitti eteenpäin. Se katsoi meidän paperit läpi ja totesi, että hyvin teillä on nää kaikki jo tutkittuna ja ainoa pieni häiriöntynkä näyttäisi olevan ovulaatiossa. Eli niin kuin toivoinkin.

Sitten jatko... Nyt lähdetään piikittämään Puregonia sitten. 50 IU annoksella päivittäin ja ultraseurantaa tarpeen mukaan. Tänään on kp 5 ja olisin voinut jo aloittaa tässä kierrossa, mutta kun mulla on työmatka juuri siinä kun pitäis seurantaa tehdä (eli oon siis ens viikolla su-ke keskellä lomaa työmatkalla) niin päätettiin, että aloitetaan vasta seuraavalla kierroksella sitten.

Puregonin on määrä kasvattaa hyviä ja laadukkaita munia ja sitten mennään luomusti eteenpäin. Ei siis inssiä vielä, mikä on se kohta tässä hommassa mitä en ihan tajua... Kuulemma ensin katotaan näin pari kertaa ja sitten lähdetään insseihin pari kierrosta ja sitten eteenpäin jos tarvii.

Summa summarum, olen ihan tyytyväinen, että asiat etenee, mutta vähän ihmetyttää, että kalliit puregonit pistetään ja silti mennään vaan normaalisti vaikka olen tähänkin asti ovuloinut...

hmmm... ehkäpä meikäläiset munat ei sitten ole olleet tarpeeksi laadukkaita ja siksi ei oo tärpännyt vaikka ajoitukset onkin olleet kohdillaan. Kai tämä voi sitten auttaa? Enivei päästään eteenpäin ja ens kierrossa alkaa tapahtua jotain ja sitten joka kierrossa siitä eteenpäin jotain.

Käytiin samantien hakemassa ampullit kuutta pistämistä varten. Tuota pistämistä täytyy vähän harjoitella. Vaikka appelsiiniin. ;) Terveydenhoitaja kyllä näytti, että miten homma toimii, mutta en taatusti muista sitä enää kuukauden päästä, kun pistäminen pitäisi aloittaa... On tässä onneksi hyvää aikaa treenata.

Saatiin pistosaineille ja neuloille ja systeemeille hieno pusssukka ja kävin eilen tiimarissa ostamassa "projektikansion" välilehtineen. Sinne voidaan nyt sitten arkistoida kaikki kuitit, lausunnot, materiaalit jne...

Tästä se nyt lähtee. Projektin se osa, mihin en olisi uskonut saati toivonut pääseväni. Tulta päin kaikesta huolimatta, tulee jännittävä syksy.

6 kommenttia:

 1. Oli tosi ilahduttavaa lukea, että teidän lääkärikäynti oli noin onnistunut! Ja jo seuraavassa kierrossa tapahtuu. Kyllä ne julkisella puolellakin näköjään osaavat laittaa asiat rullaamaan vauhdilla eteenpäin. Tosi hyvä juttu! Roppakaupalla onnea siis nyt käynnistyneelle projektille!

  Muakin jännittää tuo pistäminen, jos siihen hommaan joudun/pääsen sitten lokakuussa tai joskus, kun sen aika on. Meidän lääkäri kysyi minulta viimeksi puhelimessa suostuisinko koekaniiniksi uudelle Puregonia vastaavalle lääkkeelle, jota pistetään vain kerran viikossa eikä joka päivä kuten Puregonia. Ja minä lupauduin. Saan lääkkeen ilmeisesti ilmaiseksi ja lisäksi itseäni kiinnostaa muutenkin lääketutkimukseen osallistuminen. Miestä kyllä vähän epäilyttää tuo minun koekaniiniksi ryhtyminen, mutta itse en jaksa olla huolissani. Ei ne kliinisiin tutkimuksiin asti päässeet lääkkeet enää mitään kamalia myrkkyjä pitäisi olla.

  VastaaPoista
 2. Jännityksellä luen kokemuksiasi. Reilun viikon päästä mekin käydään polilla, josko hoitoja aloitettaisiin... Tsemppiä matkaan! Ja onnea projektille.

  Samassa veneessä on onneksi muitakin.

  VastaaPoista
 3. Sissi kiitos, minäkin kyllä varmaan suostuisin lääketutkimukseen, jos mahdollisuus tarjotaan! Toivotaan, että kilppariarvosi saadaan kuntoon pian ja pääsette kokeilemaan uuden valmisteen tehoja! :)

  Ymmyrkäinen kiitos kommentistasi. Uusi vaihe tässä projektissa tosiaan käynnistyi. Kirjekuori vaihtui kansioon ja aseet muuttuivat pilleristä piikkeihin. Toivotaan, että poliaika nytkäyttää teidän projektianne pikavauhdilla eteenpäin ja onnistutte pian! Vertaistuessa on voimaa.

  VastaaPoista
 4. Löysin blogisi vasta ja hyppäsin mukaan. Haluan toivottaa teille hirveesti onnea ja voimia ja tuuria ja mitä vielä kaikkea hyvää matkaan! Toivottavasti päätös tälle elämänvaiheelle pian tulee ja pääsette elämään "uutta" elämää, uusina ihmisinä - äitinä ja isänä-

  VastaaPoista
 5. Hei ystävä! Käytän rekisteröimättömänä kirjoittamista välittömästi hyväkseni ;)

  Voi että miten toivoin ettette olisi joutuneet ryhtymään tähän vaan päässeet helpommalla :(

  Mutta jos positiivista haetaan niin ilahduttavan ripeästi homma pyörähtää käyntiin! Ei mitään uusia tutkimuksia, mahtista!! Jos pistosohjeet unohtuu niin pirauta... ;)

  Halaus - ja lähetys voimia ja rohkeutta ^^^^^^!
  -E

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Tämä on vähän kuin minun mietteeni reilu puoli vuotta sitten. Olimme kanssa olleet tutkimuksissa julkisella ja yhteenvetona määrättiin yhteen inssiin ja sitten IVF. Sain pistosopetuksen ja sen pussukan kotiin reseptien kera. Yksi kierto jäi myös väliin reissun takia. Ostin hienon kansion, johon ajattelin laittaa kaikki lapsettomuutta koskevat asiat. Henkinen vointini ainakin koheni kun tiesin, että "Jee, nyt tämä ruletti lähti pyörimään, epätoivoa en tuntenut enää niin voimakkaana!"

  Mutta ne jäikin käyttämättä... en tiedä mikä onnen kantamoinen tapahtui mutta surkeallakin ennusteella tulinkin luomusti raskaaksi YK 30 + :O

  Toivottavasti teilläkin pelkät pistokset auttaisi! Jos siemenet on kunnossa niin inssi ei kai tuo paljoa lisäarvoa?!

  Ja julkisen asiakkaana voin sanoa, että ainakin me olemme saaneet siellä hyvää palvelua ja mukavia ihmisiä! Ainoa miinus on se muutaman kk odottaminen, mutta kun on jo vuosia odottanut omaa lasta niin ei se tunnu enää pahalta. :)

  t. onnenkantamoinen rv 30

  VastaaPoista