perjantai 19. marraskuuta 2010

54 miljoonaa

Nyt se on sitten tehty, ensimmäinen IUI. Mies ajeli sairaalalle aamupimeällä ja sai tehtävänsä suoritettua sairaalan laboratorion inva-WC:ssä. Tuotos läpäisi laboratorion pesukäsittelyn. Kymmenen aikaan olin itse samaisessa sairaalassa, naistentautien poliklinikalla jalat levällään tutkimuspöydällä. Hoitaja näytti minulle muutaman millilitran vaaleanpunaista nestettä ja kertoi, että tässä ne valikoidut siittiöt nyt sitten on.

Katetrin ujuttamisessa kohtuun meni hetken. Joustava katetri kun ei ihan purematta niellyt tehtäväänsä ja suostunut solahtamaan kohdun puolelle. Haasteista huolimatta koko homma oli ohitse muutamassa minuutissa. Komeat oli kohdun limat kuulemma ja muutenkin kaikki niin kuin pitikin.

Toimituksen jälkeen lääkäri kertoi, että suoraan uiskentelevia siittiöitä selvisi pesusta 54 miljoonaa. Jotenkin määrä tuntuu ihan käsittämättömältä! Itse olen jotenkin ajatellut, että 2-5 miljoonaa on sellainen normisaalis (tiedä sitten mistä moinen on päähäni iskostunut), mutta että 54. Huhhuh. Olisikohan joku niistä nyt vihdoin sellainen jolla synkkaisi minun munani kanssa?

Taas kerran kaikki näyttäisi olevan kohdallaan ja speksit onnistumisen puolella. Ans kattoo ny, kui meiän käy. Pari viikkoa piinaa edessä.

Jatkokuvioiden suhteen tulikin sitten ne huonot uutiset. Lääkäri tutkaili siinä papereitaan ja sanoi, että jos raskaus ei nyt sitten ala, niin taitaa käydä niin, ettei seuraava inseminaatiota ehditä tehdä ennen joulutaukoa. Minä siinä yritin änkyttää, että uusi kiertohan käynnistyy jo joulukuun alussa, että eikö siinä kuitenkin ehtisi?? Kuulemma seuraavan kerran näemme tammikuun puolella. Soitan joka tapauksessa tuloksesta uuden kierron käynnistyttyä ja kysyn vielä kerran aikataulusta... Jos tähän nimittäin tulee välikierto, niin sitten on jo aika varmaan, ettei päästä IVF:äänkään ennen kesää. Täytyy ehkä asennoitua jo siihen.

7 kommenttia:

 1. Sormet ristissä! Hillitön määrä siimahäntiä, ei perushumanisti edes käsitä tuollaisia lukemia. :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa lupaavalta :-). Toivotaan, että nyt onnistuu, niin ei tarvitse odotella alkuvuoteen!

  VastaaPoista
 3. Mulla on hyvä kutina tästä jutusta! Mahtava simppamäärä ja komeat limakalvot, niin pakkohan siitä on seurata vain hyvää :). Mutta paljon jaksamista nyt seuraaviin viikkoihin!

  VastaaPoista
 4. Hilla, sas muuta kuule! Ei mee oikeen luonnontieteilijänkään päähän. :o

  Tuuli ja Em, kiitos. Välillä on hyvät kutinat itelläkin ja välillä usko ja luottamus horjuvat, mutta se taitaa kuulua asiaan. Ei auta kuin odottaa vaan.

  VastaaPoista
 5. Onnea eka operaation johdosta! Pakko kysyä, että mikäs oli lääkärillä perusteena ettei seuraavaa ehditä tehdä ennen joulua jos kerran kiertokin osuu passelisti siihen..?

  VastaaPoista
 6. Kiitos Verona! Täällä on siis simppapesuja tekevä labra kuulemma kiinni 3 viikkoa joulun aikaan. Ilmeisesti nämä kolme ovat sitten joulua edeltävä, välipäivät ja uuden vuoden jälkeinen viikko... Jos näin on, niin sitten ei tosiaan ehdi tehdä inssiä ja tulee niukin naukin pakollinen välikierto.

  VastaaPoista
 7. Voi ei, onpa turhauttavaa joutua odottamaan. Mutta hei, ehkä teillä ei olekaan tarvetta enää jatkohoidoille ;)

  Pidän teille peukkuja!!

  VastaaPoista